Δήμος Θεσσαλονίκης και Ecoweek αλλάζουν επτά πάρκα της πόλης

62599009

Η ανάπλαση επτά πάρκων της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης αλλά και σε περιφερειακές γειτονιές, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μπαίνει στο επίκεντρο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τη μη κυβερνητική οργάνωση «EcoWeek».

Ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων για τις δράσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει συνολικά 20 πάρκα σε όλη την πόλη.

«Το 2012 η πόλη της Θεσσαλονίκης πρέπει να το γιορτάσει και με τη δημιουργία ή ανάπλαση χώρων πρασίνου. Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία με την EcoWeek. Στο σύνολο των 20 περίπου πάρκων που θα αναπλασθούν στο πλαίσιο των εορτασμών για το 2012, τα εργαστήριά του αναλαμβάνουν την εθελοντική μελέτη και κατασκευή επτά εξ αυτών. Χαιρόμαστε για τη συμμετοχή νέων επιστημόνων και εθελοντών που έρχονται στο δήμο μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναβάθμισης του μικρού χώρου και του περιβάλλοντός του», επισήμανε στον Αγγελιοφόρο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος