Μίλα με τα φυτά σου με το…smartphone

Koubachi 600x250

Το smarthpone τείνει να γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) ο κολλητός σου φίλος. Σου απαντάει σε όλα, σε τροφοδοτεί με πληροφορίες, σε κάνει περισσότερο social, σε ενημερώνει για τα πάντα και πλέον μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος φίλος μιας και θα προσέχει και τα…φυτά σου.

Μιλάμε για το υπέρτατο gadget κηπουρικής που θα κάνει εσένα, τον gardening enthusiast, να πετάς απο τη χαρά σου. Το Koubachi WiFi (της ομώνυμης Ελβετικής εταιρίας) είναι μία συσκευή η οποία μοιάζει περισσότερο με μπαστούνι του γκόλφ. Αυτό που ουσιαστικά κάνει (αφου το “φυτέψεις” στο χώμα οπου βρίσκεται το φυτό) είναι να παίρνει μετρήσεις με τους αισθητήρες που είναι εξοπλισμένο και να στέλνει ασύρματα τις πληροφορίες της κατάστασης των φυτών σου στο iPhone, όπως για παράδειγμα αν το φυτό χρειάζεται πότισμα, πόσο υγρό είναι, αν χρειάζεται λίπασμα και άλλες πληροφορίες που θα χορτάσουν την geeky πλευρά του εαυτού σου και στην συνέχεια η εφαρμογή να επεξεργάζεται τις πληροφορίες, να τις στέλνει στους servers της εταιρίας και να γυρνάει πίσω με τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για ένα ακόμη πιό υγιές φυτό.

Το Koubachi πωλείται στην τιμή των €122,60 και αποστέλεται κανονικά και στην Ελλάδα. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για τους κατόχους του Koubachi.

Πηγή: www.apn.gr