Εξωτερικά – Εσωτερικά Σχέδια για πουλιά, φυτά και ανθρώπους

Joe Paine Series Of Planters Hanging And Vertical Birdhouses

Ο Joe Paine, σχεδιαστής με βάση το Γιοχάνεσμπουργκ, της Νότιας Αφρικής, αντλεί έμπνευση και σχεδιάζει προϊόντα για πουλιά και φυτά.

Ο Paine προχώρησε το σχεδιασμό, με την υποψηφιότητά του για το βραβείο EDIDA, του περιοδικού Elle για τις γλάστρες Kreep, που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα, και πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο προσαρμόζεται στην επιφάνεια πάνω στην οποία εφάπτεται. Κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση και κατασκευασμένο, στο χέρι, από κομμάτια χάλυβα και γλάστρες, μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

O Paine, στη συνέχεια, δημιούργησε ένα πλήθος σχεδίων για κήπους και φυτά, και τα προϊόντα του καταξιώθηκαν λόγω του σκοπού τους, που ήταν το να δημιουργεί σχέδια που είναι απλά, αλλά εμπνευσμένα, σοφιστικέ χωρίς να είναι επιτηδευμένα, με έμφαση στην χρήση τους σε εξωτερικό χώρο, κατάλληλα για πουλιά και φυτά.

Το πρόσφατο σχέδιο του για κρεμαστή γλάστρα, που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, με τίτλο “Forrester” είναι εμπνευσμένο από την τολμηρή γραμμή σαγονιού, του Ridge Forrester, του Τόλμη και Γοητεία.

Αντλώντας έμπνευση από το σχεδιασμό των παραδοσιακών πουλιών Οριγκάμι,  χρησιμοποίησε την τεχνική στον τροφοδότη του για πουλιά, ο οποίος σχηματίζεται από ένα τυλιγμένο φύλλο χάλυβα.

Όλα τα προϊόντα του Paine είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με αγάπη και προσοχή.

Πηγή: www.urbangardensweb.com