Ένας συνεργατικός λαχανόκηπος στον Ασωπό!

IMG 3897

«Ο λαχανόκηπος μας βρίσκεται στον Ασωπό του δήμου Μονεμβασιάς και καλωσορίζει εθελοντές και νέους καλλιεργητές που χρησιμοποιούν μεθόδους καλλιέργειας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας. Φιλοξενούμε στον λαχανόκηπό μας, όχι μόνο ντοματιές και πιπεριές αλλά και ανθρώπους που επιθυμούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους. Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών και η λειτουργία τράπεζας σπόρων, ενταγμένη στο δίκτυο ανταλλαγής «Το Πελίτι», ως απάντηση στη εμπορευματοποίηση της διατροφής μας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Με το μικρό αυτό κεφάλαιο, θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μικρό αριθμό από τις ανάγκες της δραστηριότητας μας όπως

Φιλοξενία εθελοντών • Αγορά ενός μικρού ψυγείου για την βραχυπρόθεσμη αποθήκευση κηπευτικών • Μεταφορά κομπόστ στο χωράφι μας • Υδροδότηση και περίφραξη
Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θα χαρούμε να λάβουμε ένα μήνυμα σας στη διεύθυνση agronaftes@yahoo.gr. Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να απολαύουμε τα αγαθά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση, όταν τη μεταχειριζόμαστε με σεβασμό».

http://agronaftokipos.blogspot.gr/
http://agronaftes.blogspot.gr/
http://biomonia.org/

Πηγή: www.notospress.gr