Κάντο μόνος σου: εγκατάσταση ζωντανού τοίχου (video)

Picture 2

Παρακάτω φαίνεται ένα λεπτομερές βίντεο για το πώς κατασκευάστηκε ένας ζωντανός κήπος με τη μέθοδο του Patrick Blanc, γνωστού βοτανολόγου που ασχολείται με κάθετους κήπους.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες λεπτομέρειες που παραχώρησε γενναιόδωρα ο ιδιοκτήτης και κατασκευαστής, σχετικά με την εγκατάσταση του ζωντανού τοίχου, στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

  • Η πρώτη στρώση είναι το κάδρο. Συνήθως είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ή ξύλο. Έπειτα μπαίνει μια στρώση από αδιάβροχο πλαστικό. Τελευταία χρησιμοποιώ ανακυκλωμένα κυματοειδή φύλλα πολυαιθυλενίου- 2 φύλλα, πάχους 6 χιλ. κολλημένα ώστε να έχουν πάχος 12 χιλιοστά.
  • Οι ραφές του πλαστικού, κλείνουν με σιλικόνη. Όπως επίσης και οι βίδες. Μια μικρή στρώση σιλικόνης πάνω στη βίδα, βοηθάει στο να μην περάσει το νερό μέσα στην τρύπα. Η λεκάνη μας είναι από PVC (ένα υλικό που δεν θα ξαναχρησιμοποιούσα, λόγω του περιβαλλοντικού του μειονεκτήματος). Κολλήθηκε με ειδική κόλλα. Το σχήμα είναι περίεργο λόγω του σχήματος του τοίχου. Οι περισσότερες λεκάνες είναι πολύ πιο απλές.
  • Το Φελτ είναι 3/16’’ σε πάχος το οποίο είναι ικανοποιητικό. Το υλικό καρφώνεται με συρραπτικό τοίχου στο πλαστικό σε δύο στρώσεις. Οι σχισμές για τις θήκες γίνονται μόνο στην επάνω στρώση.
  • Κόβουμε περίπου 12,5 εκατοστά για τις τσέπες και αφήνουμε μεταξύ τους μόνο 5 εκ. Έπειτα κατανέμουμε τις στήλες και τις τοποθετούμε σε απόσταση 10 εκ. μεταξύ τους. Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν  ήταν από γλάστρες 7,5 εκατοστών.
  • Το χώμα από τις γλάστρες το αφήνουμε γύρω από τις ρίζες αλλά δεν προσθέτουμε επιπλέον χώμα.
  • Είναι σημαντικό να έχετε φίλτρο στο σύστημα ποτίσματος. Το δικό μου δεν είχε και έτσι δεν κατάφερε να κρατάει τη βρωμιά έξω από τη λεκάνη και έπρεπε να το αδειάζω για να το καθαρίσω-πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Έτσι αναγκάστηκα να βάλω φίλτρο.
  • Η αντλία ποτίζει τον κάθετο κήπο 7 φορές (κάθε 2 ώρες) τη μέρα,  2 λεπτά ανά πότισμα.
  • Χρησιμοποιώ συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού. Δεν είναι πλήρους φάσματος. Νομίζω πως είναι ένα απαλό λευκό φως. Το απαλό λευκό λένε πως είναι τόσο καλό , όσο και του πλήρους φάσματος σε ότι έχει να κάνει με την καλλιέργεια των φυτών.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του: http://diygreenwalls.blogspot.gr

Πηγή: www.livingwallart.com