Καλλιεργώντας σπανάκι σε κάθετο κήπο από ρόδες ποδηλάτων

Brian Carter Bike Wheel Wall

Μια ωραία ιδέα είναι οι ανακυκλωμένες ρόδες ποδηλάτου για τον κήπο με τα εδώδιμά σας, είναι η παρακάτω πρόταση για έναν υδροπονικό κάθετο κήπο στον τοίχο σας.

 

Για αυτή τη γλάστρα από ζάντα ποδηλάτου, που τοποθετείται στον τοίχο με μεταλλικά στηρίγματα, ο Brian Carter αντικατέστησε τα λάστιχα του ποδηλάτου με πετροβάμβακα, ένα από τα αγαπημένα υλικά της υδροπονίας. Αφού τύλιξε τις ζάντες με ένα πορώδες ύφασμα που έραψε γύρω από το στεφάνι της ζάντας, φύτεψε μια ποικιλία σπανακιού, ανά 15 εκατοστά.

Εξάτμιση και κορεσμός δημιουργούν κινητικότητα
Ο ποδηλατόκηπος χρησιμοποιεί μόνο μια σταγόνα τροφοδοσίας στο υδροπονικό του σύστημα, που αναδύει σταγόνες νερού σε δύο σημεία. Αν το βλέπαμε σαν ρολόι θα ήταν ακριβώς στο 9 και στο 12. Όταν το κηπευτικό μέσο έρχεται σε κορεσμό , το βάρος κάνει τον τροχό να γυρίζει και σαν αποτέλεσμα έχει το να ποτίζεται ολόκληρος ο τροχός.

Η στροφή είναι χρήσιμη
Άλλο ένα πλεονέκτημα, ισχυρίζεται ο Carter, είναι πως τα αναρριχητικά φυτά ανταποκρίνονται καλά στη μετατόπιση του κέντρου βάρους, κατά την περιστροφή της ρόδας.
Ο σχεδιασμός του φυτεμένου τοίχου ήταν μέρος της πτυχιακής εργασίας του Carter, στην Αρχιτεκτονική τοπίου, στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Η έρευνα του επιβλέποντα καθηγητή του, επικεντρώνεται στην τεχνολογία του κήπου και του τοπίου, με μια έμφαση στις υλικές διαδικασίες και την καινοτομία.

Πηγή: www.urbangardensweb.com