Μέρη που μπορείτε να τοποθετήσετε τον μικρό αστικό σας κήπο

Veggie Patch

Όλοι γνωρίζουμε πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε το φαγητό μας, αν είχαμε αρκετό χώρο..

..Αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε καθόλου γη;

Οι περισσότεροι από μας είμαστε κάτοικοι διαμερισμάτων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Προφανώς, αυτές οι περιοχές δεν είναι και οι πιο φιλικές για κήπο.

Τα διαμερίσματά μας, χωρούν ίσα-ίσα τα έπιπλα, πού να σκεφτούμε να βάλουμε και κάτι παραπάνω.

Αυτό το γεγονός, θα μας έκανε να πιστέψουμε πως το να καλλιεργήσουμε δεν υπάρχει σαν πιθανότητα. Ή μήπως υπάρχει;

Δεν χρειάζεται μεγάλο κομμάτι γης ή χώρου για να φτιάξετε τον δικό σας αστικό κήπο.

Απλά πρέπει να φανείτε έξυπνοι με τον περιορισμένο χώρο, που έχετε στο διαμέρισμα σας και να τον αυξήσετε με απλούς τρόπους. Επίσης, καθώς οι περισσότεροι είμαστε ενοικιαστές, θα πρέπει να σκεφτούμε όλους τους παράγοντες και το κόστος του κήπου, όπως επίσης και τι επιτρέπει ο ιδιοκτήτης και η πολυκατοικία.

 

Παρακάτω παρουσιάζουμε 7 μέρη όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τον κήπο σας στην πόλη:

  • Στην έξοδο κινδύνου (αν υπάρχει) μπορείτε να  τοποθετήσετε κάποια παρτέρια, αρκεί να αφήσετε χώρο για τη διέλευση.
  • Στο διάδρομο, σε κάθετα μπουκάλια, μπορείτε να βάλετε μυρωδικά και μικρά λαχανικά.
  • Στο μπαλκόνι ή αν έχετε αίθριο ή αυλή. Εκεί είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε γλάστρες, δοχεία ή κατασκευές για παρτέρια καθώς και κάθετους κήπους.
  • Στους τοίχους. Υπάρχουν διαφορετικοί κάθετοι κήποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το μόνο δύσκολο είναι το πώς θα τους στερεώσετε στον τοίχο, ώστε να μην γκρινιάζουν οι γείτονες.
  •  Στο περβάζι του παραθύρου. Είναι πολύ καλά για αρωματικά και λαχανικά με χαμηλές ρίζες. Σαν τους κάθετους κήπους, πρέπει και αυτά να είναι καλά στερεωμένα.
  • Στην αυλή μπροστά ή πίσω από το σπίτι σας. Αν έχετε σπίτι σε ισόγειο ή μονοκατοικία μπορείτε να βάλετε παρτέρια μπροστά στο σπίτι σας, εκτός και αν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης να φτιάξετε έναν κήπο που θα χρειαστεί να γκρεμίσετε κομμάτι του τσιμέντου στον περίγυρο.
  • Στην πλαϊνή πλευρά του κτιρίου. Υπάρχει, πολλές φορές, άχρηστος χώρος που δεν χρησιμοποιείται ή δεν φαίνεται, ή χώρος πρασιάς όπου μπορείτε, αφού ερευνήσετε το καθεστώς χρήσης του, να τοποθετήσετε παρτέρια και γλάστρες με τα λαχανικά σας.

Ποιο άλλο μέρος του σπιτιού σας μπορείτε να φανταστείτε; Ξεκινήστε να ερευνάτε το χώρο με άλλη ματιά και σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει και θα κάνει τους γείτονες να θέλουν και αυτοί.

Πηγή: localblu.com