Δημιουργώντας ένα κήπο με θαμμένες γλάστρες

54baadefef0abfddb902bd4a6263ea02 W500 H450 Cp Sc

Η δημιουργία ενός κήπου από θαμμένες γλάστρες είναι ένας όμορφος και εύκολος τρόπος σχεδιασμού του τοπίου. Δεν θα έχετε μόνο έναν πανέμορφο και τακτοποιημένο κήπο, θα καταναλώνει και πολύ λιγότερο νερό και ενέργεια. Κήποι από βυθισμένες γλάστρες, σαν και αυτόν παρέχουν μορφή και λειτουργία ταυτόχρονα. Οι γλάστρες προστατεύουν τα φυτά ή τα μυρωδικά σας από το να ξεφύγουν από την ορισμένη περιοχή που έχετε σχεδιάσει και τα σάπια φύλλα κρατούν μακριά τα ανεπιθύμητα χόρτα και έντομα, ενώ καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και νερό.

Για να αναπαράγετε αυτό το σχέδιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κεραμικές γλάστρες με φαρδύ χείλος για να ξεχωρίζουν. Διαλέξτε φωτεινά, έντονα χρώματα σαν το κίτρινο, άσπρο ή τιρκουάζ και φωσφοριζέ, για μεγαλύτερη αντίθεση με τα πιο σκούρα σάπια φύλλα της εδαφοκάλυψης. Για τον περιβάλλοντα χώρο τους διαλέξτε αχυρόστρωμα, χαλίκι ή πέτρες που να αναδεικνύουν τις γλάστρες. Τέλος, τονίζοντας το περίγραμμα του κήπου σας με μπορντούρα από δεντρολίβανο, θα τον βοηθήσει να παραμείνει καλοσχηματισμένος.

Για επιλογές εδαφοκάλυψης το αχυρόστρωμα από ανακυκλωμένο καουτσούκ έχει πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού φλοιού. Είναι πιο βαρύ, πιο ανθεκτικό στον αέρα, δεν ελκύει τερμίτες και έντομα και είναι πιο αποτελεσματικό στην διατήρηση της υγρασίας. Είναι επίσης οικολογικό, από ανακυκλωμένα λάστιχα.

Αυτός ο κήπος είναι μια τακτοποιημένη τελειότητα. Εάν έχετε χώρο στο εξοχικό ή στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας σας, κάντε μια δοκιμή και θα χαρούμε να δούμε φωτογραφίες της προσπάθειάς σας.

Πηγή: www.apartmenttherapy.com