Σεμινάρια για τα αρωματικά φυτά σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη

F6E847C525EF707E11765DE13DABF041

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη αποτελούσαν από τα αρχαία χρόνια αντικείμενο εμπορίου με μεγάλα οικονομικά οφέλη. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της χρήσης των προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, ποτών, καλλυντικών και φαρμάκων.

Η Ελλάδα έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα την πλούσια αρωματική και φαρμακευτική χλωρίδας καθώς και τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια παραγωγή και εμπορία τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην αντιμετώπιση των συμμετεχόντων ως μελλοντικών «Παραγωγών-Επιχειρηματιώνν» και όχι ως απλών καλλιεργητών, με συγκεκριμένο όραμα και σχέδιο δράσης ώστε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη σημερινή εποχή να τις μεταφράσουν σε ευκαιρίες και  να λειτουργήσουν ως «ηγέτες» γιατί μόνον τότε το αποτέλεσμα της όποιας επένδυσης μπορεί να είναι θετικό και να αποδώσει άμεσα.

Θεματολογία:
• Τι είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη
• Η αγορά των αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
• Χρήσεις και ιδιότητες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
• Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη με επενδυτικό ενδιαφέρον
• Πολλαπλασιασμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
• Πρωτόκολλα καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
• Συστήματα παραγωγικής διαδικασίας και καλλιεργητικές τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον
• Προϊόντα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
• Μέθοδοι παραγωγής Αιθέριων Ελαίων
• Τρόποι μεταποίησης πρωτογενούς προϊόντος καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
• Στρατηγικός σχεδιασμός επιχείρησης-Στοιχεία επιχειρηματικότητας
• Προοπτικές στην αγορά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
• Μάρκετινγκ προϊόντων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών στο εξωτερικό

Απευθύνεται:
Σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες.  Πιο συγκεκριμένα: σε παραγωγούς που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών και σε ιδιώτες που είτε είναι κάτοχοι γης και θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες καλλιέργειες ή επενδυτές που βλέπουν την καλλιέργεια των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών ως μία πολλά υποσχόμενη επενδυτική ευκαιρία.

Εκπαιδευτικές Τεχνικές:
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:
•    ανάπτυξης και διαχείρισης γεωργικών επιχειρήσεων με αντικείμενο τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτικά είδη,
•    τρόπου προώθησης των πρωτογενών ή/και δευτερογενών προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά

Διάρκεια: 6 ώρες
Εισηγητής: Δήμητρα Ε. Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, Γεωπόνος, Διαχείριση Έργων, Συμβουλευτική. Σύμβουλος Ανάπτυξης & Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και στο πεδίο της Γεωπονίας με έμφαση στην Προστασία και Αξιοποίηση της Φυτικής Βιοποικιλότητας μέσω καινοτόμων καλλιεργειών και προϊόντων. Έχει πιστοποιηθεί ως Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI-USA) καθώς και ως Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers) από το Staregister. Εργάζεται πάνω από 15 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στα αντικείμενα της Διαχείρισης Έργων, της Αειφόρου Καινοτόμου Επιχειρησιακής και Αγροτικής Ανάπτυξης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων-Προσωπική Ανάπτυξη-Ανάπτυξη Ικανοτήτων και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 Ώρες
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 
ΑΘΗΝΑ Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, 15.00-21.00
Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, 10.00-16.00,
Ξενοδοχείο The MET Hotel στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης

ΚΟΣΤΟΣ: 175 ευρώ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή) Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφές, χυμοί & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!
Το σεμινάριο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το 0,45 του ΛΑΕΚ.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.