Μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά θα λειτουργήσει και πάλι ο Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Τρίπολη!

Picture 056

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει ο δημοτικός λαχανόκηπος στην Τρίπολη. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Παπαδημητρίου (υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης) ενημέρωσε για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει την επιτυχημένη δράση του λαχανόκηπου.

 Έτσι πρόκειται να μισθωθεί ένα νέο αγρόκτημα, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει τον Μάιο. Για τον λόγο αυτό έχει προκηρυχθεί ήδη μειοδοτική δημοπρασία, φανερή και προφορική για την μίσθωση ακινήτου και όσοι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων το επιθυμούν,  μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 21 Μαρτίου.

Αφού η Δημοτική Αρχή καταλήξει στην επιλογή αγροτεμαχίου, θα ξεκινήσει η κατάθεση των αιτήσεων όσων πολιτών ενδιαφέρονται να προβούν σε καλλιέργιες. Την περασμένη χρονιά πολλοί ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι από πέρυσι υπήρχε η πρόθεση μέρος από τα προϊόντα του λαχανόκηπου να πηγαίνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κάτι που πρόκειται να εφαρμοστεί κανονικά αυτή τη χρονιά.

Επιπλέον υπάρχει η σκέψη να μπορέσουν μαθητές να αποτελέσουν μέρος της συγκεκριμένης προσπάθειας. Έτσι εξετάζεται με συνεργασία του κ. Καλτεζιώτη, το ενδεχόμενο κάποια τμήματα του λαχανόκηπου να καλλιεργηθούν από μαθητές, καθώς και να υπάρξει κάποια ανάλογη δράση εντός όποιων σχολείων διαθέτουν κήπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν.

Όσοι επιθυμούν να διαθέσουν τα αγροτεμάχια τους για μίσθωση πρέπει να υποβάλλουν στον Δήμο Τρίπολης την προσφορά τους, με τα στοιχεία του αγροτεμαχίου τους, τον τίτλο ιδιοκτησίας και το σκαρίφημα της θέσης του αγροτεμαχίου. Οι προυποθέσεις είναι οι εξής:

α) να βρίσκεται σε ακτίνα έως 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Τρίπολης, με πρόσβαση σε δημοτική οδό

β) να έχει έκταση μεγαλύτερη των 15 στρεμμάτων περιφραγμένο με δυνατότητα άρδευσης εντός του αγροτεμαχίου

γ) να παραδοθεί οργωμένο, φρεζαρισμένο μέχρι 15/4/2013.

Εναλλακτικά θα εξεταστούν περιπτώσεις μικρότερων περιφραγμένων αγροτεμαχίων έκτασης μεγαλύτερης των 7 στρεμμάτων που θα πληρούν κατά τα άλλα τα ανωτέρω κριτήρια.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης θα δίδονται από το Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας (οδός Λαγοπάτη 45 & Αταλάντης), 4ος όροφος, Τηλέφωνο 2713-600462.

Πηγή: www.arcadiapress.gr