Καλλιεργήστε φρέσκα κρεμμύδια στο μπαλκόνι σας

Kalliergeia Freska Kremmydia Mpalkoni E1422015806361

Το κρεμμύδι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά των ελληνικών πιάτων, τόσο ως μαγειρεμένο όσο και ως νωπό σε σαλάτες. Γιατί να μην το φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας λοιπόν; Στην αγορά διατίθεται στον καταναλωτή σε δύο τύπους, ως φρέσκο ή χλωρό κρεμμυδάκι, καθώς και με την μορφή του ξερού βολβού. Η καλλιέργεια για χλωρά κρεμμύδια αν και είναι παρόμοια με εκείνη των ξερών, παρουσιάζει ωστόσο αρκετές διαφοροποιήσεις. φρέσκα κρεμμύδια στο μπαλκόνι.

Καλλιέργεια φρέσκου κρεμμυδιού σε γλάστρα

Η παραγωγή χλωρών κρεμμυδιών γίνεται με την φύτευση κοκκαριού (μικρός βολβός κρεμμυδιού, διαμέτρου 1-3 εκ.), από τον Οκτώβριο μέχρι την Άνοιξη. Σε βάθος 2 με 3 εκατοστά τοποθετήστε το κάθε κοκκάρι στην (κατά προτίμηση) γλάστρα – ζαρντινιέρα που έχετε στο μπαλκόνι σας, τηρώντας απόσταση μεταξύ τους περίπου 15 εκατοστά. Η συγκομιδή των χλωρών κρεμμυδιών γίνεται όταν το φύλλωμα είναι μεγάλο και έτοιμο για κατανάλωση -συνήθως αρχίζει 2-3 μήνες μετά την φύτευση.

kalliergeia-freska-kremmydia-mpalkoni1

Μικρά μυστικά για επιτυχημένη καλλιέργεια κρεμμυδιού στο μπαλκόνι

Τα κρεμμύδια «προτιμούν» χώμα που είναι καλά λιπασμένο. Μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού στο φυτώριο της γειτονιάς σας, ο οποίος πιθανώς σας συστήσει να εμπλουτίσετε το χώμα με νιτρικό νάτριο.

Προσέξτε ιδιαίτερα το πότισμα των φρέσκων κρεμμυδιών σας, έχοντας μεριμνήσει εξ αρχής για την καλή αποστράγγιση της γλάστρας σας. Πρέπει να ποτίζετε τακτικά τα φυτά σας, χωρίς να βρέχετε τα φύλλα τους.

Πηγή: nez.gr